Sommaren 2016 men först konstrunda

Maria Ekberg konstrunda 2016Som du vet startar mitt keramikår med påskens konstrunda men den planeringen har redan pågått ett tag.  Och nu när det är nytt år, sätter jag  ny fart i keramikverkstan för att hinna med allt som ska vara klart till påskens konstrunda.
Men först en liten sammanfattning,  förra året hade jag inga direkta mål mål med keramiken förutom att få till en inspirationsträdgård så att mina skapelser skulle kunna vandra ut i trädgården. Sluta med lergods så att jag kan fokusera på stengods. Den här sommar kommer jag att fortsätta jobba på det men även skapa några större pjäser för galleriet och trägården. Som du förstår hänger allt ihop trädgården och keramiken, jag har tur, min man gillade svetsen han fick och han har blivit superduktiga på att svetsa. Det första han svetsade ihop var katt-templet en c:a tre och en halv meter hög konstruktion, till alla katters ära! Den står vid parkeringen och har en keramik-katt på toppen. Annars kom inte keramiken ut i trädgården på riktig för än precis innan vi stängde för 2015 men då med belysning under Österlen lyser. Det mesta står fortfarande kvar och förgyller de mörka kvällarna här på landet, det är bra för sommarens planering.
När jag ”på riktig” så menar jag att jag inte fick till de järnpiedestaler, bord och fröspiror som fanns i min planering. Men så är det alltid, skapande tar längre tid än man planerar men vet du vad? Det kommer alltid några nya idéer på köpet så det spelar inte så stor roll, huvudsaken är att positionerna flyttas brukar jag trösta mig med.
Nu är det hög tid att jobba för påskens konstrunda, det ska bli så intressant att få sjösätta de nya idéerna och se vilka ideér nya som kommer på köpet?
Strax före jul fick jag en förfrågan om att göra mina fröspiror för att stå inomhus, det var inga större problem.
Det är dem du ser på bilden ovan.
Kunden blev väldigt nöjd och så även jag … Men det är historia, nu till påskens konstrunda och sommaren 2016.

[googled90e6cb84f3e3cf2.html]